scurt


vine vacanta, dar pe jos
December 21, 2009, 12:11 pm
Filed under: din tren, _____

un alt lucru care trebuia testat, intrarzierile la trenuri din cauza viscolului. Am zis sa incep cu un drum scurt si cu un tren presupus neintarziant, un intercity. bine, cat poate sa intarzie daca el merge 3 ore tot drumul?

Se anunta frumos prin statie, intarziere 10 minute. ma duc totusi pe peron. trenul vine la timp, pleaca la timp. asa am scapat de jumate din calatorii care aveau incredere in anunturile din gara si deci am avut mai mult loc de picioare. pe care l-am regretat dupa, ar fi tinut de cald.

ma uit pe bilet, vagonul 9. urc in tren pe la vagonul 7, vine vagonul 8, apas pe butonul din capat, fac jumatate de pas, hopaa, nema vagon. bine ca in schimb se deschide larg usa catre nimic, in caz ca vrei sa verifici indeaproape sinele de sub vagonul 9 pe care tocmai il trageau. fain asa.

si trenul pleaca, face 3 kilometri, se opreste. e normal, cred eu. si sta. si sta. oameni de tren se agita in susul si in josul vagonului. se face frig. dupa vreo jumatate de ora, vine o controloare scandalizata de le salta pe babutele semicriogenate de pe scaune: vai, ce nesimtiti cei de la bucuresti. ca am ramas fara curent in tren si nu avem caldura, si ei spun sa mergem asa pana in bucuresti. dar vai, am ingheta toti. asa ca asteptam sa pice ceva din cer si sa isi revina curentul.

cat de penal sa fii? doua ore de stat in frig in semi-oras pentru a evita un drum de trei ore in frig, si toata intarzierea fara nicio legatura cu viscolul, zapada, urgia. pff. pai ce treaba am facut?

am mai facut inca trei ore, normal. haios ca la un moment dat controloarea de mai devreme se plimba urland: vrea cineva sa coboare la azuga? ca mai economisim cateva minute daca nu oprim. wtf?

urmeaza drumul cel lung.

Advertisements

Leave a Comment so far
Leave a commentLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s%d bloggers like this: